Pages

Sunday, December 4, 2011

perbezaan antara lelaki dan perempuan

Assalammualaikum,

seperti yang kita semua sedia maklum, lelaki dan perempuan nie..banyak perbezaannya.. lelaki nie di kurniakan Allah dengan 9 akal dan 1 nafsu.. berbanding wanita yang mempunyai 1akal dan 9 nafsu.. banyak sebenarnye perbezaan antara insan yang bergelar lelaki dan perempuan nie..and nie serba sedikit perbezaan antara lelaki dan perempuan =)



perempuan nie..biasanye..kalau dia ada masalah..dia lagi suka bercerita dengan orang lain.. berbanding lelaki yang lebih suka mendiamkan diri bila ada masalah.. hal ni memang cik nad akui.. memang betul..sebab..cik nad sendiri.,.kalau da masalah..cik nad lebih suke bercerita and berkongsi masalah dengan someone yang cik nad boleh percaya and leh bagi pendapat tok masalah yang cik nad tengah lalui tue..

emosi lelaki nie.. die kejap jerk.. bila die marah.. dia tak ambil masa yang lama untuk sejuk balik..biasanya..dalam 2 3 jam..  mesti dia ok balik..tak macam perempuan..kalau tengah emosi..merajuk or pe2 je .. akan take time..kadang2..gaya macam dah ok..tapi ..die akan ungkit lek bila die ingat benda tue..huhuhuh..tapi nie memang lumrah..sebab ape..sebabnye..lelaki nie kan da 9 akal..dia boleh nak control perasaan and emosi die.and diaorang boleh berfikiran rasional..perempuan pulak..suka ikut kata hati..and terlalu ikut kan perasaan...thats why..lelaki lelaki adalah kepimpinan yang baik..

perempuan sangat beremosi

lelaki lebih relax and cool


seorang lelaki nie..dia tak perlu nak fikirkan tentang kesetiaan isteri dia..because..perempuan nie..bila dia dah betul2 sayang..dia akan tutup hati dia untuk orang lain.. but untuk lelaki payah sikit.. kan ke??


gerak hati seorang wanita nie..biasanye.. sangat tajam berbanding dengan lelaki..so, kalau lah pasangan dia ada nak sorok apa-apa ke..nak tipu ke..biasanya..dia boleh baca tue sume.. tak percaya??? cik nad sendiri ada pengalaman dalam hal nie =)

perempuan nie..mudah marah, merajuk , emosi, cemburu , nangis2..and sebagainya..tapi biasanya..dengan orang yang dia sayang la..berbanding lelaki yang lebih cool and relax dalam segala perkara.. thats why, perangai perempuan nie..kadang-kadang boleh buat pasangan dia meluat..tak gitu.. bila fikir2 balik.. perempuan mane la yang nak ada perasaan cam gini kan? kalau boleh.. cik nad pon tak mau.. buang masa jerk nak cemburu2 nie..uhuhuhuuhh 



so, bila baca serba sedikit pasal entry nie.. agak2..ape yang cik nad rasa..sama tak ngan korang rasa?? any objection?? leave your comment =)


reaction

No comments:

Post a Comment