Pages

Wednesday, February 8, 2012

lelaki kuat merajuk??

Assalammualaikum,

segagah-gagah lelaki.. ada juga perasaan manjanya tue.. siapa kata lelaki tak pandai nak merajuk? seriously, kalau kita tengok..kaum adam bila merajuk .. lagi melampau2.. rasa macam kelakar pon ada.. pernah tak korang  berdepan dengan kaum lelaki yang tengah merajuk nie?? macam mana korang handle diorang?? seriously cik nad tak pandai nak pujuk orang.. tak kiralah laki or perempuan.. memang tak pandai.. tapi cik nad selalu berdepan dengan lelaki-lelaki yang kuat merajuk nie..almaklumlah.. adik2 semuanya lelaki kan?? macam-macam perangai kita boleh tengok time tue..hehehe..



biasanya..lelaki kalau diorang merajuk.. diorang lebih suka mendiamkan diri.. duduk depan tv.. konon2 macam fokus jerk.. tapi tak pon.. then..buat muka masam.. kalau tengok muka diorang time merajuk..rasa macam nak tombok laju2 jerk.. rasa macam sakit hati sangat.. dah tue..bila kita tanya.. "ko nie kenapa??".dia just jawab.. "tak ada apalah"..tapi dengan nada kasar and muka macam nak telan orang.. kalau kita buat lawak.. kene sound " tak payah nk buat lawak bodoh la.. aku tak suka!!".. then..dengan muka masam mencuka.. buka pintu rumah and keluar terus.. dasyat2..



dari pemerhatian cik nad..lelaki nie sebenarnye manja and sensitif juga orangnya.. kadang2.. tak dapat benda yang dia nak pon dia akan merajuk..sama jer macam perempuan..tapi .. rajuknye lagi melampau kot.. contohnye.. adik cik nad sendiri nak satu kasut..then mak cik nad kata.. "issshhh.. tak cantik lah.. kita jalan tempat lain tengok.." .. then.. mula lah keluar statement merajuk+touching nye.. "tak payah la.." bila di pujuk2 pon.. still degil and cakap.. "tak nak!".. hhahahha.. melampau2 betul.. ada jugak yang merajuk bila dia cuba nak tarik perhatian pasangan dia.. yela..kalau dah besar panjang nie.. dah boleh jadi bapak orang.. nak pulak diorang merajuk dengan mak bapak diorang yer tak? alamatnye kene siku la jawabnye..hehehe..



biasanya kalau lelaki dah merajuk nie.. kita boleh try pujuk diorang dengan kata2 manis.. almaklumlah..jiwa laki pon perlu di belai juga.. bukannya perempuan saja.. gunakanlah "keterroran" korang memujuk tue.. korang kan dah power bab nak pujuk orang ni.? mulut nak kena manis..kalau tak cukup manis..telan gula pasir 1kg tue... bagi yang tak teror memujuk macam cik nad.. try lah guna "keterroran" korang dalam bidang lain..contohnya..buat lawak ke.. itu pon kalau dia nak layan lah..hahahah.. then, korang jangan pujuk diorang terus.. bukan apa.. biasanya ..lelaki nie..bila kita pujuk.. lagi dia nak tunjuk ego diaorang tue...almaklumlah..mereka kan kaum yang gagah perkasa.. takkan lah bila nk merajuk sekejap..then..kena ayat sikit dah cair macam askem kan? and lagi satu bila terus pujuk ni...takut mood diorang tak berapa nak baik.. lagi diorang mengamuk and boleh gaduh besar.. so.. biarkan mereka melayan mood manja mereka sekejap.. 


so, kat sini nak cakap..sebenarnye.. lelaki pon ada perasaan jugak.. bukannya perempuan jerk yang boleh nak merajuk.. tapi pada siapa2 yang ada teknik macam mana nak pujuk lelaki merajuk..boleh lah bagi tau cik nad.. pasni cik nad nak test..hehehe.. almaklumlah.. cik nad ni tak pandai nak memujuk.. baru 2 3 kali pujuk ..tak jalan.. cik nad lak yang merajuk..hahahhah.. tapi sesiapa ada tips2 yang hebat..boleh leave your comment yerk .. for lelaki..x yah merajuk sangat la.. buruk rupanye..heheh =P




reaction

2 comments:

  1. lelakimarah kalau kita cakap dia takde perasaan..hahahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe..hehehe... kalo mre.. die slau wat bodo jerk..

      Delete